Europa kommer att vara 20% muslimsk år 2050

Spero News måndag, 10 augusti 2009

Invandringen och befolkningsutvecklingen av muslimer kommer att förändra Europa.

Den europeiska befolkningen har förändrats sedan 1950-talet, helt obemärkt förutom av en liten minoritet av statistik- och folkräkningsexperter. Men det sista decenniet, har en nästan exponentiell förändring av befolkningens sammansättning i Europa ägt rum som har blivit uppenbar även för den genomsnittlige medborgaren. Ändringen i fråga, är den exempellösa ökningen av den muslimska befolkningen i Europa.

När statistik om invandring och födelsetal undersöks, pekar alla prognoser på denna slutsats: att Europa kommer att få en 20 procentig muslimsk befolkningen år 2050, men i vissa länder kommer den punkten ännu tidigare.

För många europeiska regeringstjänstemän är statistiken skrämmande och oroväckande. Till exempel så har EU:s muslimska befolkning fördubblats under de senaste 30 åren och den väntas öka ännu mer fram till 2015. I Frankrike, utgör muslimer 9 procent av den totala befolkningen, men i vissa större städer, till exempel Marseille, är den siffran 25 procent. I Storbritannien är det näst populäraste namnet vid födseln Mohammad. Likaså i Bryssel, där topp sju av pojknamn lyder: Mohammed, Adam, Rayan, Ayoub, Mehdi, Amin och Hamza.

I Storbritannien har forskning av tidningen Times, gett officiella siffror som publicerats av den brittiska regeringen, Office of National Statistics, som säger att Storbritanniens muslimska befolkning växer tio gånger snabbare än den inhemska brittiska.

Läs mer:

http://www.speroforum.com/a/20122/Europe-will-be-20-Islamic-by-2050

Lämna en kommentar