Manchester United var målet för hotellbomben i Jakarta

De självmordsbombare som attackerade två lyxhotell i Indonesien hade som mål att döda medlemmar av Manchester United fotbollslag, enligt ett internet budskap som påstås ha skrivits av ledaren för en indonesisk al-Qaida fraktion.

Meddelandet publiceras på en blogg under namnet, Noordin Mohammed Top, som är ledare för al-Qaida-organisationen i Indonesien, men har ännu inte kunnat verifieras av polisen som undersöker bombningar för två veckor sedan. Om hotet är äkta, då utgör det ett skrämmande hot mot säkerheten för idrottslag över hela världen.

Noordin Mohammed Top, benämns som hjärnan för hotellbomben, samt för de fyra angreppen för sex år sedan som dödade 240 människor. Uttalandet glorifierar de dubbla självmordsattentaten som dödade sex utlänningar och en indonesiska, på Ritz Carlton och JW Marriott hotell i Jakarta 2003.

Budskapet lyder: ”Den [Manchester United] klubben består av spelare som är lika med korsfararna [kristna] och därför förtjänar de inte att spela i ett muslimskt land.” Om detta är sant, så slog bomberna till alldeles för tidigt – laget skulle inte checka in på Ritz Carlton Hotel förrän veckan efter bombningarna, för ett vänskapsmatch mot ett lokalt indonesiskt lag. Därmed fick resan omedelbart avbrytas.

Läs hela artikeln på The Times:

http://www.timesonline.co.uk/tol/sport/football/premier_league/manchester_united/article6732844.ece

Lämna en kommentar